מה זה קאוצ'ינג?
בשנים האחרונות, צמח והתפתח מקצוע חדש הנקרא "מאמן אישי"
או בתרגום לעברית (לא תקנית) "קואצ'ר".
האימון האישי הגיע לישראל מארה"ב וכמו דברים רבים אשר אנו מייבאים משם אנחנו עושים את זה בגדול ובכמויות, וכיאה לדור ה –X אנו מצפים לתוצאות קסם מיידיות ומהירות, בעלות נמוכה וללא מאמץ.
ההתלהבות העצומה שלוותה את כניסת הקואצ'ינג לישראל בשנים האחרונות, בין אם בהשראת תוכניות הטלוויזיה של אלון גל ובין עם מתוקף העובדה שבתי ספר לאימון אישי וקורסים למאמנים צצו כפטריות לאחר הגשם, הובילה להצפת השוק במאמנים אישיים וחדירה של אנשים לא מיומנים ולא מוסמכים אל המקצוע המתפתח הזה (שאינו מוסדר בחקיקה עדיין) וגרמה לכך שיש כאלו המתייחסים למקצוע החדש והנפלא הזה בזלזול כ"טרנד" או אופנה חולפת, בחזקת "מרוב עצים לא רואים את היער" כלומר, אם כל אחד יכול להיות מאמן אישי, אזי זה לא יכול להיות רציני.
אז זהו, שלא! אימון אישי זהו תחום רציני מאוד מקצועי מאוד מסודר מאוד. נכון, לא כל אחד מתאים להיות מאמן אישי, לא לכל אחד יש את הכישורים והכלים המתאימים. אבל כל זה אינו אומר שאין במקצוע החדש והמתהווה הזה תוקף של ממש, תוכן משמעותי וכלים עוצמתיים שיכולים לעזור כמעט לכל אדם להגשים את שאיפותיו ולחיות טוב יותר מתוך מקום של חופש ובחירה.
למעשה אם נגביה עוף ונביט על התחומים העיקריים בהם עוסק אימון אישי בראייה רחבה והיסטורית, נגלה כי התכנים של האימון האישי על הסעדים הנפשיים והרגשיים אותם הוא מעניק אינם חדשים כלל ועיקר והם קיימים בעולם ובחברה האנושית עידן ועידנים, תחת שמות ופונקציות מגוונות, די אם אזכיר, פונקציות חברתיות המוכרות לכולנו, החל מזקן השבט, רב הקהילה, סבא זקן וחכם, חבר טוב, שכן קרוב, כומר, ועד לברמן השכונתי כדוגמא לאנשים שהעניקו סעד, הראו דרך, נתנו עצה או רק הקשיבו באמפתיה לאדם שהיה זקוק לזה, מתוך מקום חברי ותומך, ניסיון חיים וחוכמת חיים.
הפונקציות הללו אינן מקצועיות בעיקרן ועם התקדמות המדע בכלל ומדעי החברה הם התחלפו ביועצים מקצועיים שונים ומגוונים כגון הפסיכולוג, עובדים סוציאליים, יועצי השקעות, יועצים ארגוניים ואחרים. די בדוגמאות הללו בכדי להראות כי הפונקציות העיקריות של אימוןאישי, היו קיימות זמן רב לפני שהתגבש המקצוע הזה לכדי מקצוע שנקרא "אימון אישי".
אז מה בכל זאת חדש באימון אישי ? ומה זה בכלל אימון אישי?
מה החידוש באימון אישי?
החידוש העיקרי הוא בשילוב של גישות קיימות מתוך מספר תחומים מקצועיים תחת קורת גג אחת ויצירת מודל אימון חדש, הכולל "ארגז כלים" אימוני שמצליח להפיק "יותר" מכל אחת מהגישות בנפרד ולהביא לתוצאות מוצלחות בזמן קצר יחסית.
התחומים העיקריים מהם שואב האימון האישי הם:
* פסיכולוגיה (פסיכולוגיה התנהגותית, טיפול קצר מועד, פסיכולוגיה חיובית, גשטאלט, NLP)
* מנהל עסקים ויעוץ ארגוני (מודלים להשגת מטרות, בניית תוכניות פעולה)
* אימון ספורט
מה זה אימון אישי?
אימון אישי – קואצ'ינג זהו תהליך המורכב מסדרה של 12 עד 20 פגישות שבועיות אישיות בנות שעה, (שלושה עד ארבעה חודשים) בהן מברר המתאמן עם עצמו היכן הוא נמצא בתחומי החיים השונים ולאן הוא רוצה להגיע. ולומד צעד אחר צעד לעקוף את החסמים האישיים שלו להעצים את החוזקות שלו את היכולות והכישרונות שלו על מנת להגשים את שאיפותיו.
התהליך האימוני מניח כי המתאמן הוא אדם שלם ובעל יכולות שבתוך תוכו יודע הכי טוב מה נכון עבורו. תפקידו של המאמן הוא להאיר זוויות שונות, להעצים את החוזקות היכולות והכישורים של המתאמן תוך שימוש במגוון כלים אימונים, ויצירת "מקום בטוח" שמייצר רוח גבית המאפשרת שינוי, יוזמה וחתירה מסודרת להגשמת החזון החלומות והשאיפות של המתאמן.
תהליך האימון מבוסס על אמון ושותפות לדרך, בין שני אנשים שווים המשוחחים בגובה העיניים. המאמן אינו נמצא בתפקיד "יועץ" שיודע יותר טוב מהמתאמן על חייו, ויש לו מתכון סודי להשגת המטרות. המאמן בעזרת כישוריו משמש כראי העוזר למתאמן לראות את עצמו ולגלות את הדרך המתאימה לו.
התהליך האימוני, שואל על העבר בכדי להבין היכן צמח המתאמן וכיצד עוצבה תפיסת עולמו, אך האימון אינו מתמקד בעבר, הוא ממוקד בהווה ובעתיד, ושם דגש על למידה ופעולה מתוך בחירה.
תהליך האימון הוא חוויתי, וכייפי וכולל בין השאר שימוש בקלפי השלכה, דמיון מודרך, משחקי תפקידים ועוד.
בין מפגש למפגש ישנן משימות שלוקח על עצמו המתאמן לבצע בזמנו הפנוי בכדי להתאמן ולשפר את ביצועיו.
פגישת האימון הראשונה היא ללא תשלום ובה בודקים המאמן והמתאמן את ההתאמה ההדדית בניהם (או מה שמכונה "כימיה"), ואת הרצון המשותף להתאמן יחד. הפגישה הראשונה היא ללא מחויבות או התחיבות כלשהי להמשך.
מכיוון שאימון אישי הוא תהליך אפקטיבי כאשר הוא מגיע מבפנים, ניתן לעזוב את האימון בכל שלב בו מגלים כי הוא אינו אפקטיבי למתאמן. אך חשוב לזכור, כי לרוב בתחילת התהליך האימוני המפגשים הראשונים מלווים בתחושת התלהבות כוח ואנרגיה מהעשייה וההתקדמות ואילו באמצע התהליך סביב פגישה 5-7 מתעורר אצל רוב המתאמנים "קושי" להתקדם, קושי המלווה בספקות ורצון להפסיק את האימון. קושי זה הוא טבעי וסימן מצוין להתקדמות!!. אות לכך כי התהליך האימוני הגיע לנקודה של פריצת דרך. התגברות על הקושי והמשך התהליך האימוני יביאו ברוב הפעמים להשגת המטרות והגשמת החזון והשאיפות של המתאמן.
למי מתאים אימון אישי?
אימון אישי מתאים לכל אדם, הרוצה להשיג יותר בחייו והשואף לממש רצונות, שאיפות וחלומות. אימון אישי מתאים גם למי שמרגיש "תקוע" בתחום מסוים בחייו ומעוניין לשנות, לגדול, לצמוח ולהתפתח וגם למי שאינו תקוע אך רוצה "יותר".
אימון אישי מתאים לאנשים המעוניינים לקחת אחריות על חייהם, והמעוניינים לקחת חזרה את הפיקוד על ספינת חייהם.
אימון אישי מתאים לאנשים המעוניינים לשפר את דפוסי הפעולה שלהם או לשנותם מתוך מקום של מודעות גדולה יותר.
***חדש***חדש***חדש***חדש***חדש***חדש***חדש***חדש
סיום ההתמחות בפסיכותרפיה אקזיסטנציאליסטית
אחרי 3 שנים מרתקות ומאתגרות
990 שעות לימוד אקדמאיות,
מאות שעות פרקטיקום,
מאות שעות הדרכה קבוצתית,
עשרות שעות הדרכה פרטית,
כ-20 עבודות אקדמיות
וכ- 20 מבחנים.
סיימתי בשעה טובה ומוצלחת בממוצע 93 את לימודי הפסיכותרפיה במסגרת התוכנית התלת שנתית המעולה של סמינר הקיבוצים.
חלק מלקוחותיי כבר נהנה מהכלים העוצמתיים והידע מעולם הטיפול שאני מכניס לתוך האימונים האישיים, וחלק כלל לא מודע לתרומה האדירה של הכלים הטיפוליים לתהליכי האימון שלהם. בנינו זה לא כל כך משנה כשההצלחות מדברות בשם עצמן…
החל מקיץ 2017 מתווסף לי גם התואר "פסיכותרפיסט" ואני מוסיף באופן רישמי לסל השירותים שלי גם טיפול נפשי (בדומה לפסיכולוג)
סל השירותים השירותים שלי כולל מהיום:
1. אימון אישי קלאסי – תהליכי שינוי קצרים וממוקדים בנושאים של:
♥ קבלת החלטות חשובות
♥ שינוי קריירה (עבודה חדשה, פיטורין, כניסה לתפקיד)
♥ הקמת עסקים/ניהול עסקים קיימים
♥ "מה אני רוצה לעשות שאהיה גדול?"
♥ מציאת זוגיות/ משברים בזוגיות
♥ צמיחה והתפתחות אישית
2. אימון עם נגיעות טיפוליות – לפעמים המחסומים שמונעים מאיתנו לפרוץ קדימה נעוצים בפחדים שכדי להתגבר עליהם דורשים כלים טיפוליים ולא קוגנטיביים /אימוניים. בזכות כישוריי כפסיכוטרפיסט אני יכול לזהות מתי נדרשת סטייה קלה מהמסלול האימוני המקובל, בכדי לצלול לעומק, לפרק את שנדרש ולהמשיך לעבר המטרה האימונית כמו טיל מונחה.
3. טיפול נפשי – פסיכו (נפש) תרפיה (טיפול) – טיפול פסיכולוגי בגישה אקזיסטנציאליסטית, שמטרתו לעזור למטופל להבין את "דרכו בעולם" להשלים עם העבר וללמוד לחיות בהווה חיים אותנטיים, חופשיים ומספקים, המבוססים על בחירות חופשיות והאומץ להיות. הגישה האקזיסטנציאליסטית מניחה שכל אדם חווה בשלב כלשהו של חייו דילמות וחרדות סביב נושאים של : מוות, בדידות, חופש, משמעות ואחריות. הטיפול מתבסס על דיאלוג אותנטי, דיאלוג בגובה העיניים שמאפשר למטופל לבטא את עצמו באופן חופשי, דיאלוג שמאפשר למטופל לגלות את עצמו, את יכולותיו ואת מגבלותיו ומאפשר לו להיות הוא עצמו במסגרות החיים השונות.
למי מתאים טיפול נפשי רגשי /פסיכותרפיה ?
טיפול מתאים לכל אדם שחווה קושי, דיכדוך, כאב, משבר או תקיעות בחייו, ורוצה לשנות מהייסוד את מציאות חייו, באמצעות התבוננות משותפת אמיצה ורגישה שמובילה להתבגרות, לקיחת אחריות, סליחה והשלמה עם העבר, וצעידה לעבר חיים אותנטיים מאושרים ומספקים.
אני מזמין אתכם לבוא ולהתנסות בטיפול! ולשלוח גם את היקרים לכם – הם יודו לכם.
עבורי, השנתיים בהם הייתי בטיפול היו השנתיים המשמעותיות ביותר בהתפתחות שלי כאדם בוגר ונדמה לי כי אין חולק בימנו, שכל אדם כדאי לו לעבור לפחות פעם אחת בחייו טיפול ארוך. מכיוון שאין זמן טוב יותר מ"עכשיו" אתם מוזמנים להרים את הכפפה…אשמח לענות על כל שאלה ולהסביר יותר בטלפון/פגישה/מייל.